maanantai 17. huhtikuuta 2017

Blogin oikeasti suositut blogitekstit

Jossakin blogissa oli maininta ettei bloggerin tilaistoihin ole luottamista. Itse olen samoin välillä kiinnittänyt ihmetellen huomiota suosituimpien tekstien listaan. Minulla on vahva epäilys, että esimerkkinä Elecsterin analyysiä on luettu huomattavasti useammin kuin mitä Bloggerin raportoima lukema antaa ymmärtää. Tämä perustuu yksin kertaisesti siihen, että julkaisupäinä illalla sivuillani vierailtiin useita tuhansia kertoja ja samaan aikaan Elecsterin kurssi nousi huomattavasti. Enää en onnistu lukuja löytämään.

Aihe nousi ajankohtaiseksi, koska Protector Forsikring analyysi tipahti suosituimpien tekstien listalta. Tekstiä on tekstien katseluiden mukaan luettu useita satoja kertoja ennemmän kuin paria muuta suosituimpien listalla olevaa artikkelia. Minulle tuntemattomasta syystä teksti lähti laskemaaan tilastosivuilla pikkuhiljaa. Sitä on luettu satoja kertoja enemmän kuin Fingerprint Cardsista kertovia juttuja suosituimpine kirjoitusten listan loppupuolella. Samoin Salkun kuusi suurinta osakesijoitusta 1.11.2015 on luettu satoja kertoja enemmän kuin tekstejä Fingerprint Cardsista. Vuotta aiemmin kirjoitettu tarkistelu Salkun kymmenen suurinta osakesijoitusta 11.12.2014 on ollut sitten suuren osa ajasta tätä edellä, mutta ei näy enää listalla, vaikka päihittää luku kerroilla ensin maminitun pitkään. Nyt tilanne kääntynyt, joka tapauksessa kirjoitus on luettu enemmän kuin mainitut Fingerprint kirjoitukset. Ymmärrän, että vanhaa tekstiä ei ehkä enää lueta, mutta en ymmärrä miksi sitten uudehkon Protectorin analyysin lukumäärät lähtee laskuun Bloggerin tilastoissa.



Tämän johdosta ajattelin listata tähän suosittuja tekstejä, jotka sei syystä tai toisesta näy tilastoissa. En laita lukumääriä niiden epämääräisyyden vuoksi, mutta selvästi nämä on kiinnostaneet ja järjestys kutakuinkin lukukertojen mukaan:

Analyysit

Taaleritehdas
Kone analyysi
Protector Forsinkring analyysi
Elecster analyysi
Osto Outotec
Myynti Talvivaara
Sampo analyysi

Vuosi tarkastelut
Salkun kymmenen suurinta osakesijoitusta 11.12.2014
Salkun pienemmät osakerahastot
Salkussa alle 1,5 % painolla olevien osakkeiden tarkastelua
Salkun 6-10 suurimmat osakesijoitukset
Salkun osakkeiden tarkastelua

Muut aiheet:
Kondratieffin sykli
Mietteitä markkinatilanteesta ja merkintä Seligson rahamarkkina
Ajatuksia osinkoaristokraateista

Kirja-arvostelut
Kirja-arvostelu: Sijoittamalla Miljonääriksi
Kirja-arvostelu: Vesa Puttonen - Tero Kivisaari Mitä Missä Miljoona

Tässä on nyt vain muutama kirjoitus, jotka eivät ylitä listalla olevien suosituimpien tekstien lukumäärää.  Ne ovat nyt listoilla viimeisenä. Salkun osakkeiden tarkistelua on saanut luku kertoja suhteessa sen aikaiseen blogin alkutaipaleella oleviin lukumääriin verrattuna huomattavan paljon lukukertoja ja mielenkiinnolla odotan nouseeko se nyt sitten mahdollisesti listalle. Ajatuksia osinkoaristokraateista jälkeen lauantaina 1.4.2017 Aprillipilana on tullut bloggerin mukaan yhden päivän suurin kävijämäärä. Olettaisin sillä kävijämäärällä tesktiä luetun niin paljon, että se kuukausilistalle, Mitä Missä Moljoona keräsi suuren kävijämäärän ja siihen syynä oli Tero Kivisaaren oleminen Telian johdossa skandaalin myötä.

Vastaavasti analyysit listan kärjesssä olevat Taaleri ja Kone ovat keränneet 40% ja 30% enemmän lukukertoja kuin suosituimpinen listan viimeiset kirjoitukset. Miksi ne eivät listalle mahdu ja siellä välillä on vanhempia tekstejä joilla vähemmän lukijoita. Tämä välillä ihmetyttää.

Lukumäärään vaikutta selvästi, kuinka pitkään kirjoitus löytyy blogin ensimmäisenä artikkelina ja ensimmäisellä sivulla. Lisäksi oikealla suosituimpien tekstien listalla olevia juttuja luetaan paljon. Vahvat tesktit sitten nousevat viikon suosituimpien ja kuuden suosituimpien listoille niinä aikoina, kun kirjoituksia on vähemmän. Sampo, Kone, AT&T ja Kondratievin sykli on ainakin näitä vahvoja kirjoituksia. Sampon kohdalla tilanne katsaus on kiinnostanut enemmän kuin analyysi, kun taas Protector Forsinkringilla ja Elecsterillä analyysi. Yleisesti yhtiöanalyysit näyttävät kiinnostavan samoin. Alkutaipaleella taas kirja-arvostelut ja ETF:t herätti kiinnostusta. Lukijoiden kiinnostus näyttäisi menevän kutajkkuinkin näin:
1. Yhtiöanalyysit
2. ETF:t
3. Kirjat

Kiinnostus viimeisiin ETF tarkasteluihin on ollut yllätävän vaimeata.

3 kommenttia:

  1. Jos tilastot epäilyttää, kannattaa liittää Google Analytics blogiisi. Se on muutenkin monipuolisempi, kuin bloggerin tilastot.

    Itselläni bloggerin tilastot pitävät aika lailla paikkansa ja vastaavat GA:n tilastoja. Lähinnä eroa taitaa olla siinä, miten ne suodattavat "spammikäyntejä" (= joku generoi käyntejä sivullesi, saadakseen omaa sivuansa esille tilastoissa lähteenä, jotta menisit katsomaan heidän sivuaan)

    VastaaPoista
  2. Mielessä on käynyt google analyticsin käyttöönotto. Toistaiseksi olen sitä vältellyt, kirjoitan blogia itselleni en toisille. Tämä artikkeli liittyy sitten sijoittamiseen enemmän kuin siihen, mitä luetaan. Haluan laittaa tietyt osakkeet ja kirjoitukset samalle viivalle ja näen mitkä osakkeet tällä hetkellä kiinnostaa.Tähänkin tarkoitukseen analytics varmaan parempi työkalu.

    VastaaPoista
  3. Jep, samoilla linjoilla Rikkaan Erakon kanssa. Minkään blogialustan numeroihin ei oikein voi luottaa, niin Google Analytics on ainoa oikea vaihtoehto. Ja siitä löytyy niin paljon muitakin mielenkiintoisia toimintoja, että jos tykkää käppyröistä ja tilastoista, on se hyvää viihdettä :D

    VastaaPoista